Couperose en steelwratjes behandeling

Couperose

De bloedvoorziening van de huid vindt plaats via de huidcapilairen (haarvaatjes). De wanden van deze bloedvaten zijn voorzien van gladde spiervezels, waardoor ze kunnen verwijden als de lichaamstemperatuur te hoog wordt en venauwen als de lichaamstemperatuur te laag wordt. Bij de dunne huid gebeurt dit veel heftiger dan bij een dikke huid. Gevolg is dat de elastisiteit van het haarzakje verdwijnt en verwijdt. Hierdoor blijft er bloed in ‘staan’ met als gevolg een rode huid waar je de vaatjes ziet lopen: de couperose huid. De oorzaken en het ontstaan zijn zeer divers en er kunnen erfelijke oorzaken meespelen.

Steelwratjes (fibromen)

Fibromen komen zowel bij mannen als vrouwen voor. Ook hier speelt erfelijkheid een rol. Maar bij fibromen ligt de oorzaak ook bij wrijving. Voorkeurs plaatsen zijn dan ook oksel, liezen, hals, onder de borsten en op de oogleden.

Het verwijderen

Het verwijdern van couperose, bloedblaren en fibromen gaat gepaard met elektrolyse en thermolyse. Deze twee verschillende soorten stroom zorgen er voor dat de aandoeningen verwijderd kunnen worden. Dit gaat met behulp van een dun naaldje, waarmee men met stroom de aandoening behandelt.

Vrijblijvend intake-gesprek

Voorafgaand aan een behandeling wordt een gratis en vrijblijvend intakegesprek gehouden om er zeker van te zijn dat het om bovengenoemde aandoeningen gaat. Vervolgens bespreken we de mogelijkheden en het kostenplaatje.